BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, August 28, 2009

Untuk Korang Layan Part 2

no 1


no 2



no 3





Thursday, August 27, 2009

Cat Umah Sempena Ramadhan Part 2

salam petang khamis...petang ni aku cat lg umah aku...hahahahaha..lawak btoi la..

Wednesday, August 26, 2009

Cat Umah Sempena Ramadhan

sume pakat dok ngecat umah..aku pn turut t'gugat gak la..mn aci kan sume pakat cat umah msg²...aku pn gak ngecat umah aku ni..dah lama rs nya x cat..mama 2 dah byk kali dah cat umah..x kesah la sgt..hehehehehehe..so ni la rupa teratak aku..korang layan ja la na


Monday, August 24, 2009

Untuk Korang Layan

jus utk selingan korg ja...aku dpt ni dr email...layan ja la

NO 1



NO 2

Friday, August 21, 2009

Kelebihan Solat Sunat Terawih

Kelebihan Sembahyang Sunat Terawih

Diriwayatkan oleh Saidina Ali (r.a) daripada Rasulullah (s.a.w), sebagai jawapan dari pertanyaan sahabat-sahabat Nabi (s.a.w) tentang Fadhilat (kelebihan) Sembahyang Sunat Terawih pada bulan Ramadan.

Malam 1 : Keluar dosa-dosa orang mukmin pada malam pertama seperti mana ia baru dilahirkan, mendapat keampunan dari Allah.

Malam 2 : Diampunkan dosa-dosa orang mukmin yang sembahyang Terawih serta kedua ibubapanya (sekiranya mereka orang yang beriman).

Malam 3 : Berseru malaikat di bawah Arasy supaya kami meneruskan sembahyang Terawih terus-menerus semoga Allah mengampunkan dosa engkau.

Malam 4 : Memperoleh pahala sebagaimana pahala orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat , Injil, Zabur dan Al-Quran

Malam 5 : Allah kurniakan baginya pahala seumpama orang sembahyang di Masjidil Haram, Masjid Madinah dan Masjid Al-Aqsa.

Malam 6 : Allah kurniakan pahala kepadanya pahala malaikat-malaikat yang tawaf di Baitul Ma'mur (70,000 malaikat sekali tawaf) serta setiap batu-batu dan tanah- tanah mendoakan supaya Allah mengampunkan dosa orang yang mengerjakan sembahyang terawih pada malam ini.

Malam 7 : Seolah-seolah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa serta menolong Nabi (a.s) menentang musuh ketatnya Firaun dan Hamman.

Malam 8 : Allah mengurniakan pahala orang sembahyang Terawih seperti mana yang telah dikurniakan kepada Nabi Allah Ibrahim (a.s).

Malam 9 : Allah kurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hambanya seperti Nabi Muhammad (s.a.w).

Malam 10 : Allah (s.w.t) mengurniakan kepadanya kebaikan di dunia dan di akhirat.

Malam 11 : Keluar ia daripada dunia (mati) bersih daripada dosa seperti ia baharu dilahirkan

Malam 12 : Datang ia pada hari Qiamat dengan muka yang bercahaya (cahaya ibadatnya)

Malam 13 : Datang ia pada hari Qiamat dalam aman sentosa daripada tiap-tiap kejahatan dan keburukan.

Malam 14 : Datang malaikat menyaksikan ia bersembahyang Terawih serta Allah tiada menyesatkannya pada hari Qiamat

Malam 15 : Semua malaikat yang menanggung Arasy, Kursi, berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.

Malam 16 : Allah (s.w.t) tuliskan baginya terlepas daripada neraka dan dimasukkan kedalam syurga.

Malam 17 : Allah kurniakan orang yang berterawih pada malam ini sebanyak-banyak pahala Nabi-Nabi.

Malam 18 : Seru malaikat : Hai ! Hamba Allah. Sesungguhnya Allah telah redha kepada engkau dan ibubapa engkau (yang masih hidup atau mati).

Malam 19 : Allah (s.w.t) tinggikan darjatnya didalam syurga Firdaus

Malam 20 : Allah kurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang yang solihin

Malam 21 : Allah binakan sebuah istana di dalam syurga daripada nur .

Malam 22 : Datang ia pada hari Qiamat aman daripada tiap-tiap dukacita dan kerisauan (tiada dalam keadaan huru-hara di Padang Mahsyar).

Malam 23 : Allah (s.w.t) binakan kepadanya sebuah bandar di dalam syurga daripada nur

Malam 24 : Allah buka peluang 24 doa yang mustajab bagi orang yang berterawih pada malam ini (elok sekali berdoa ketika sujud).

Malam 25 : Allah Ta'ala angkatkan daripadanya siksa kubur.

Malam 26 : Allah kurniakan kepada orang berterawih pahala pada malam ini seumpama 40 tahun ibadat.

Malam 27 : Allah kurniakan orang berterawih pada malam ini ketangkasan melintas atas titian Siratul Mustaqim seperti kilat menyambar.

Malam 28 : Allah (s.w.t) kurniakan kepadanya seribu darjat di akhirat.

Malam 29 : Allah (s.w.t) kurniakan kepadanya pahala seribu kali Haji Mabrur

Malam 30 : Allah (s.w.t) beri penghormatan kepada orang berterawih pada malam terakhir ini yang teristimewa

Tuesday, August 18, 2009

Holiday b4 Ramadhan part 1

sok aku nk merayap lagik!!!!!!!! aku nk chill out dgn mmber² baik aku..dh lama gila x jmp!!! dah dkt 2bln kot kami x jmp..hahahaha..2bln 2 kira lama la 2!!! tp nseb la alexander grahambel cipta tepon..kalau x... blh gila aku depa xdak!!! hahahahaha..msti org kata aku ni sewel..x jmp kwn pn dah rindu..pdhal bln 6 ari2 jmp ja!!! ahakz..tp nk wt mcm mn kn..depa ni ja yg faham mcm mn aku,ssh sng kami b'sama...hehehehe i can't wait 2 c them!! so excited ni..hope blh jmp..1 of them aku jmp last week..tp tau ja la..jmp jap ja..dia nk bjln jauh & dh mlm.. cpt baik tau sal..nt x leh nk lepak skali..t'lps gosip..kan zarith????? k enough,nt aku cite len lps trip sok..c ya



Tag dr Matabulat

Pnya la lama aku ambk masa nk jwb tag dak lat ni!!! Ni d lg tag org len aku x jwb!! Bwak bsabaq na..ahakz

1)-Beside ur lips,where is the favourite spot to get kissed?

ish..aku xtau lak..nk tnya laki..aku blom kawen..nt aku tnya mak aku ja la…

2)-How did u feel when u woke up this morning?

bgn pg td aku rs sgq bangat..sbb aku tdoq awai & xdak yg kcu aku tgh pg2 buta lps aku sound kt smebdy bru2 ni…hahahahaha

3)-Who was the latest person/people u took photo?

pic last yg aku ambk dgn mmber aku…kwn mn? Udah smstnya best fren aku… ZARITH & SALSABILA

4)-Would u consider ur self spoiled?.

klu nk kata aku mnja…x pn..sbb aku ank sulng & arwah ajaq aku utk btggjwb pd kluarga..(mcm tau2 ja dia…) klu dgn mmber mgkn la aku mnja skit..yela..sbb aku plg muda dr depa kot..ntah la..hehehe


5)-Have u ever had a best friend who was of the opposite sex?.

ada…dulu la..suatu ketika dulu…sblm dia kn rmps & d kwl oleh buah ati kesyg dia..heheheeh now rs mcm xdak dah kot..ntah la..

6)-Do u want someone to be dead?

ish… xpnh la smpi aku nk doa org 2 mati..marah 2 da la….xdak la smpi smph mati….kalau da 2..mgkn time emosi x stabil..n aku xsgja la nk kata mcm 2 kat org 2…kalau ada..ceq mntk map na..xdak niat

7)-What does ur last text message say?

’aku nk beli gelang, ang nk x?’

8)-What are u thinking right now?

skrg aku pkiaq nk rest & nk tgu time blk kja la..sbb da kja yg x siap lg kat umah..kang sok day g bsing kat aku……tidakkkkkkkkkk

9)-Do u want someone to be with u right now?

yup..aku nk org yg fhm aku da d cc aku..sbb aku dlm dlema ya amat besaq..hope dia dpt tlg aku slesaikn mslh ni!! =)

10)-What was the time u went to bed last night?

smlm aku tidoq lmbt skit..dlm koi 11 lbh la..dok mlyan mak aku jht bju..yela..xdak sapa nk tmn dia..kang tlena lak dia ats mesin jht 2!!!

11)-Where did u buy the tee(t-shirt) u are wearing now?

aku blasah ja…x kesah..jnj nmpk ok,sweet n aku bkenan…

12)-Is someone on ur mind right now?

yups..my frenz & my sis

13)-Who was the last person who text?(tag) u?.

last aku text erk???????hmmm jap nk pkiaq..ha..adk aku..tnya pai gelang

14)-10 lucky person to do this tag?

aku rasa dah rmai yg jwb soklan @ tag ni..kira yg dh jwb 2 kira org yg btuah la kn? Smoga btuah slu..heheheh

ok lat..smai dah siap jwb tag lat ni..jgn mrh na smai lmbt jwb…jnj smai jwb kn lat?kn?kn?

note : pnt oo jwb tag..hahahaha..tp ceq suka..kak ara nya..o.t.w k?



Wednesday, August 12, 2009

JUALAN SEMPENA RAMADHAN & HARI RAYA..JUALAN MURAH!!!!

untuk keterangan lebih lanjut mengenai jualan ini..sila layari blogspot saya atau pn klik disini Selamat membeli belah & Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak

Tuesday, August 11, 2009

Sakit Ati Ya Amat Sangat

assalamualaikum sume...arini xdak pa pn yg nk cite..cm smlm aku rs sedey skit la..rs mcm aku ni di perlukan bila bosan @ xdak org nk smbg..mcm ni al kisah nya...da sorg mamat ni,dulu mmg dia kwn baik dgn aku..mmg close gila babeng rr..smai ni dlu kaki matchg kn kawan²..kira mcm miss cupid la aku ni..sume mnjadik..tp sndri nya hampeh..so pndek cite smai kenen kn mamat ni dgn kwn ms kat U dlu..so xlama lps 2 depa pn mnjadik..tp aku xtau la..smpi tkantoi tgk msg..so xdak hal la kan..hehehehe pas2 minah 2 leh lak mnjauhkn dri dr aku..ntah pa² aku wt slmber ja..sbb aku mmg slmber nya org...diam x diam..mamat ni pn jd mcm 2..mcm kn kntrol..lps 2 aku bru tau yg minah ni jeles aku dok cntct mamat 2...

aku wt dek ja..aku x cntct dah mamat 2..nk jg ati kwn la konon..mamat 2 msg bru aku bls..klu x,haram aku nk stat dlu..xpa la..pndek cita..aku x cntct mamat 2 n minah 2 dah xkwn dgn aku...sbb apa????????? aku sndri pn xtau psai apa...lantak la jnj depa hepi..sjk 2 rjn gak la mamat ni kuaq datg n hntaq minah 2 kat U..kot la da niat nk jmp aku ka pa kn...yela last jmp ms aku hbs spm..tp haram..xdak nye..tkottttttt...kang awek mjuk lak kan..xpa la..sabaq ja la...

kena lak 1thn lps 2..aku final sem,korg sume pn tau kan yg org yg plg aku syg dlm dunia ni Allah dah ambk blk dr aku & family...aku x hrp pn belas kshn org time 2..tp xtau la psai pa..mamat ni & minah ni leh smpi kn takziah kat aku gn org tgh!!!! sakit nya ati aku...bkn depa x tau no aku...dr dulu smpi la..no ni ja aku pkai..x pnh tukaq!!!! tp aku btuah sbb da kwn yg btoi² memahami aku time 2..dia la yg cool kn aku..tau sj la..time 2 kn mcm² emo ada...so aku tlalu ikt kn emo aku la time 2....

d pcptkn lg cite..msuk thn ni kira 4 thn la aku x cntct dgn mamat 2 @ minah 2..tup² bln 6 ari2 mamat ni msg aku..tkejut bewak gak la..skit lg nk dpt sergn jntg tahap kronik...perghhhhh...gila gak la time 2..tp aku kn dak baik..aku msg elok ja la..dia jmpu aku p kndri..igt kndri dia..upanya kndri adk² dia...tp cnfrm² aku x p nya..sbb xtau umah..umah dia kat slim river..behrang..jauh 2 nk p..nk suh aku jalan kaki p?????tq je la aku ckp..xdpt p da plan knon nya..time kndri time mkn² dgn bunkfce..

sjk dr hari2..dia syp blk..tp smpt la aku mntk no fon minah 2..sbb dah tuko no fon kata kn..xnk org cr..aku mntk pn sbb nk bgtau da reunion 13 june ari2..pas2 aku past no yg urus reunion 2 kat dia..pndi² la dia wt..aku msg dia bgtau reunion pn..wt dek je...ntah..no komen..so lps dr 2..aku x cntct dah depa 2 org..

tup² xdak angin xdak ribut..mamat ni msg aku..mula pkiaq gak nk bls ke x..klu nk bls nk ckp pa plak nt..aku pn ambk kptsn aku klik rply kat HP aku...tau x pa dia kata??????dia kata dia bosan..aku suh la dia msg buah hati..nk tau x pa dia kata???????ayat yg mmg aku rasa sedey gila babeng.. ayat dia 'UDOH TIDO PN..SBB TU LA BORG' blh dia ckp mcm 2..aku rasa dia msg aku sbb dia bosn..bkn sbb nk msg tnya habaq ka pa..haram xdak pn tnya psai aku..dok shok cita psai dia ja!!

aku pn pelik mcm mn aku leh gak smbg msg dgn dia pdahal ati dok mmbuak² mybe sbb dia kwn aku...ntah la..aku xtau nk komen pa dah psai depa..yg pntg aku doa minah 2 stia la..sbb sjk dua mnjak byk aku dgq psai minah ni..sng cita aku dgq minah ni CURANG!!! aku mls msuk cmpuaq..kang kata aku ni prosak umah tnga org lak..lntak la..klu nk,blh ja..aku knl sume skndal dia..dak 1 U dgn aku gak..tp,biaq la..kangit 2 tgi..cm nt jgn cr aku dah la...

now aku nk tgk lak,bila time dia akn cntct aku lg..silap² time depa kndri lak..hahahaha aku doakn depa hepi sokmo





nota kaki : aku sntiasa doakan kesejahteraan,kbhgian & kjyaan org² yg aku syg..tmauk la sume kwb² aku..

Friday, August 7, 2009

N3 Dari Email (hantu)

ni aku dapt dr pada email yg kawan aku hantaq ptg smlm..cuba korang tgk..btoi ka image pompuan 2 atau hnya helah IT masa kini?dikatakan dirakam oleh sebuah CCTV di Cimb Bank

video



Wednesday, August 5, 2009

tagged dr kak kiut

Adeiiiiiiiiii………ceq kn tag lagi la!!! Kali ni dari kak kiut la plak..siap dia tulis dgn nada berunsur ugutan lagi 2!!!! 2 yg x blh tahan..dgn serta mrta ceq ambk natang ni paste trus kat word n ejas mn yg ptt!!!! Ni ceq nk cita la pa jwpn soklan2 kak kiut ni

1. apa perasan sekarang?

~~~>sekrg ni ceq rs cuak skit la..bkn pa..sbb byk kali kena tulis surt kat adk aku..byk songeh toi..tulis tgn xmau..ayat mau power..ampeh toi adk aku 2!!! Dah la 2..cuaca tang sini golap ja..kj nk nges ja dia


2. saya nak makan?

~~~>aku dah mamam tghari td..aku da la spare coq cmpdk o.t.w blk opis td..in case kelaparan!! Hahahaha


3. saya x suka?

~~~> klu aku tgh rjn wt kja da ja bnd nk inter frame @ org dok ngata & kutuk2 aku (perli2) pantang tok nenek la org kata..cnfrm aku tgl trus la..aku ni kdg2 pns baran gak org nya..tp bkn all d time la..klu mood tgh ok..org kata p la apa pn..ok ja


4. impian saya

~~~> aku nk beli keta..umah..nk bawak mak aku p wt umrah & haji skali..Insyaallah..2 niat aku dr arwah idop lg..


5. haiwan yg saya tidak suka

~~~> apa erk yg aku x suka..ntah la..x sure lak..klu yg tkt da la..mcm rimau,ulaq,bewak


6. saya harapkan

~~~>aku harap dpt jmp calon laki yg mak ceq suka..aminnn…pas2 ceq nk sume impian & cita2 ceq tjadi…nk tulis sni byk lak..lu pkiaq la sndri!! Plg mustahil akan t’jadi..aku harapkan arwah idop blk…..


7. jika boleh diputarkan masa

~~~> aku nk hdup aku bpusing time arwah ada ja..smpi sekrg aku x leh nk tima pa yg dah jadi..moga roh di cucuri rahmat Nya..


8. saya pada 10 thn akan datang

~~~> maybe aku dah kwen kot..anak?x sure dah da ka blom..keta sure dah da time 2..umah mybe time 2 dok sewa g kot..


9. hp saya adalah

~~~> Nokia 5300 slide 2!!!exprss muzik…hehehe


10. saya pernah bercinta sebanyak

~~~> smpai la 2x ja aku bcnta..ntah bapa kali la aku bcnta bru la aku kwen erk?


11. saya suka pada

~~~> of course la bnda2 yg aku suka..mknn yg aku suka..mcm2 la..nk tulis pnjg sgt!!


12. kawan2 saya

~~~> sapa yg slu cntct aku,time aku mcm mn aku dlu,skrg & akn dtg..yg x jd gntg dlm lipatn,yg care psai aku..


13. pernah dikhianati

~~~>pnh sgt2..malas la nk cita..hnya yg tau ja akn nges bila igt bnd ni blk..pd yg xtau..ym je la tnya..hahahaha


14. apa yang hendak dilakukan terhadap org yg mengkhianati anda

~~~> aku doa ja la dia sht n baik2 slu..aku ni bkn la baik sgt tp x la smpi nk doakn bnd x baik kat org..sbb aku tau Allah Maha Adil & akn bls ats tiap p’buatan umat dia cash @ credit!!

15. senaraikan 8 orang untuk di tag

~~~>rasa nya kak kiut dah snraikn sume nama yg kn jwb kan????so pd siapa yg baca n x jwb lg 2..sila la erk jawab!!

nota smai : kak kiut..smai dah jwb dgn ati yg tulus ikhlas & jujur

Tuesday, August 4, 2009

tagged dr arapink

adeiiiiiiii.......lama aku x kn tag oleh mn² gang..ni dah kena dr Arapink..dah lama dia suh aku jwb..ni bru la aku rjn skit nk jwb..terkezut gak la..igt kn dah t'lps dr azab mnjwb tag di sblk ke bz an aku mngomen..ahakz


Nilah jawapan adik utk soklan yg kak kasi kat adk...henpon


1- Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?


::~kalau nk kira sejarah aku pkai hp ni..dah 5bjik..mula2 aku pkai hp alcatel yg ada antenna..lepaih 2 aku pakai hp nokia 3310..tp 2 bkn gn duit aku la…2 ayh aku bg sbb dia beli yg bru..yg mula2 aku pakai dgn duit PT,hp nokia jnis sabun @ 6600..tp pa daya..smpt pkai 2thn ja..hilg ms on the way aku nk p kja kat KKUiTM p.p..mlm lak 2..x smpi 3 min jthdah lesap..pas2 aku pkai sony ericson..dah dkt nk raya..2mgu lps aku hilg hp sabun 2..hp ni aku pakai sat sgt..x smpi 1thn..jth dr poket suaq..aku ataih mto blk hntaq kwn aku..now aku pkai nokia blk..

ni la hp aku..x semahal 2 hp aku sblm ni…



2- Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda. Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut?



::~ aku ltk pic mak ayah & mak aku..mgkn sbb xdak lg org yg bgitu istmwa yg blh dok kat dpn hp aku kot..tp andai kata klu aku dah dap n,blm tntu aku nk tukaq


3- Berapa jumlah ‘contacts’ yang terdapat di dalam handphone anda?

::~mak aih….jnuh la aku nk kira…hmmmmmmm nk kena wt O.T la mcm ni..(kira contact dlm HP) nk ke bos aku bayaq claim OT aku 2?????/hahahaha

4- Sila masuk ke ‘contacts’ dan pergi pada huruf ‘M’. Berapa kenalan anda yang namanya bermula dengan huruf 'M'?

::~ malaih aku nk kira..tp rasa nya mcm x ramai..sbb aku gn nick name ja..bkn full name kat cntct..ahakz..nt la aku rjn aku ceq noooooooo


5-Berapa jenis handphone yang anda telah guna, selain handphone yang terkini?

::~ ceq dah cita kat atas td..nek ataih baca la..mlaih thap cipan nk taip blk..mklm la kak ara..kak tau kn mcm mn adk kak ni..ahakz

6- Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan? Nyatakan mengapa?

::~ ceq sebenarnya dah byk kali tukar nombor henpon...
Digi
Maxis
Celcom
Maxis & Celcom sampai hari ni...nombor maxis..ayah aku yg beli..2 yg kalau org suh tukaq aku syg..biaq la hlg bapa kali pn no ni..aku akan p ambk blk..sayanggggg

7-Nada dering yang anda gunakan?

rahsia perempuan - ari lasoo...sbb lagu dia da mksd yg tndri..& i like it


8-Senarai top 5 yang anda selalu msg?

1::~1.adik aku
2.zarith..kwn pompuan aku msa kat UiTM
3.salsabila
4.faiz - kwn yg faham n skepala dgn aku
5.jeff - kira mcm ehem² kot

9-Soalan terakhir. Nama orang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone

org tesayang aku fmly aku ja la..sapa lagi la kan

10- Orang yang nak di tag?

::~ rasa sume dah pakat jawb (sbb aku last yg ambk jwb..hehehehe)..klu da yg blom jwb..ambl la jwb erk

p/s : ok kak ara..smai dah siap jwb..b'peluh2 ni

pengumuman

alamat blog niaga http://sudutniaga.blogspot.com/ sudah bertukar ke http://nsna-collections.blogspot.com/..sebarang kesulitan amat di kesali



kain baru

sila layari http://sudutniaga.blogspot.com/ untuk kain² terbaru..pada gang MO pmbyrn blh di lakukan sehingga 2x..untuk ktrgn lnjut sila YM @ Email seperti di site tersebut...sekian