BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, November 25, 2009

PeNaNtIaN mEmBaWa KeBaHgIaAn.....

berbulan² aku tunggu smpi dah jd btahun..finally aku dpt gak apa yg aku impikan...HAHAHA lawak kan..tp da org mngata kat aku gak la sbb ambk kptsn yg 1 ni...tapi ADA AKU KESAH????? lantak ampa la...aku x heran..yg pntg ni cita² aku..cuma skrg aku dok penin bab trnsprt..mntk tlg kat sdara mara skit nya ssh..siap da mntk cagaran..mksd aku..klu dia tlg aku,mak aku kn tlg dia jg bini dia bsalin./..da ka ptt..mcm x ikhlas kn????????? xpa la..insyaallah klu la aku dpt umah sewa dah..aku p awai skit agkut brg sndri..pas2 blk umah n nek tren @ bus ka p nnt..x la aku nk ssh kn sapa..sewa ja keta hntq brg..hbs cita..aku tau mak aku trasa dgn depa..tp nk wt mcm mn..2 anak2 ipaq dia ja..xleh nk kata gak la........INSYAALLAH UNTUK TATAPAN SUME KENGKAWAN AKU NAK SMBG STUDY KAT SRI ISKANDAR..DAFTAR 02012010...lawa kan date dia..aku suka...pada kak eni..tq byk sbb btungkus lumus carik umah kat ceq...nnt ceq blnja mkn na..


Tuesday, November 10, 2009

SELAMAT ULANG TAHUN KE 48 BAPAK


Assalamualaikum sume kengkawan yang menjengah...arini ari selasa bersamaan 10 NOVEMBER 2009 yang mana pada tarikh ni 48 tahun yang lepas,seorang bayi lelaki hasil perkahwinan Ismail bin Said & Che Su binti Abd Rahman. Bayi tersebut di namakan NOOR ALAM BIN ISMAIL yang mana merupakan AYAH. Hari ini hari selasa,2 tahun selepas dia pergi dari hidup aku dan keluarga buat selama²nya pada hari SELASA jugak...hari ini sekiranya ARWAH masih hidup,umo dia dah 48 tahun..muda rasa nya dia pergi tinggalkan aku...

bapak,along rasa rindu sangat kat bapak...hari² along bdoa agar dapat jumpa bapak, x kisah la mcm mn skali pun. tapi along tau,kali terakhir kita sembang bapak da pesan kat along. nanti habis belajaq, jaga adik2,jaga mak...sekarang along dah wat pa yg bapak suruh..tapi bapak tau kan yang adik² x nk dengar ckp along....dari dulu lagi,mn pnh depa dengaq ckp along,mak pa la lagik..along pnh bawak diri kejap..tp bapak pn tau kn along slalu p mana...bapak ja tau along macam mn...

along mintak maaf,along x dak niat nk nk sush kn bapak slama ni,along mmg syg bapak..xdak org yg blh gnti tmpt bapak & mak.... Along xkn maaf kan org yang buat kat bapak smpi kami khlgn bapak 2 thn lps...along akn tnggu smpi depa datg mlutut mntak maaf..along tau hdup depa x pnh senag lps bapak xdak..along tgk depa makin ssh..anak2 depa makin wt prngau..mcm2 kes..da 'dia' dtg buat baik kat umah...along layan ja..tp utk maafkn blm tiba masa

along doa kan bapak aman di sana..moga roh bapak tenteram di sana..moga d tmptkan di sisi Org2 yag soleh

Monday, November 9, 2009

Hepi Burfday CuN

ceq nak wish besday kat sorg kwn ceq ni..dia smbt bsday dia pd tngal 08/11/09 (semalam)..ceq doakan semoga CUN sihat slalu,murah rezki,moga di pnjgkn umo & bebhgia bsama² kluarga trcnta hingga akhir hayat...hnya ucapan ja ceq mampu nk bg..nk kasi hadiah...jauh sgt..tkt klu pos..ilanh lak..posmen ambk..ahakz...so ni ja la yg mmpu ceq bagik.....

nak tau apa da dlm kotak hadiah ni?????? sperti hadiah yg d mntak cun...ni la hadiah dia..2 sbb x leh pos..kang posmen ambk..ahakz

ni la hdiah nya........kek coklat..ok cun..smai dh bg kan...ni pn kira ok la kan..nk real nya,jmpt la mai kat umah smai erk???????? =)

mesti korang ttnya sapa la dak cun ni kan?ni la pic tuan empunya diri....yg pkai bju kurung 2..bkn yg pkai tudg itam 2...kena la kn dgn nama dia CUN..mmg cun giler.....

ONCE AGAIN.....HAPPY BURFDAY 2 U CUN,I GLAD & LUCKY 2 HAVE FREN WHO IS SO NICE LIKE U....

Friday, November 6, 2009

*xdak tajuk lagik* part II

“An,jom kita g main bola nak x? dah lama ko join kitorang main.’
“tak nak la aku.korang asyik kalah ja.bila aku bagi strategi cantik nya,tak nak ikut.malas la aku.
“Takkan dah tak sudi kot nak main dengan kami ni?aku tau la,kami tak standing team Adam”

Gulp!!!! Kenapa la mangkuk ni mesti sebut nama mamat sekor tu!!

“oit!! Apsal ko diam ja ni?macam mana?nak join kami ke tak ni?jom la.ko je la haapan team kami sekarang ni.”
“Sori la,bukan aku tak nak,aku nak sangat,tapi aku kena ikut ayah aku la”

'nak mampus,kalau aku join depa ni,kantoi la aku’ desis An dalam hati.

“tak pa,biar aku ja yang ganti dak An ni.”

‘perghh!! Memang mamat ni penyelamat aku toi la

“betoi ka ni Akim? Ko tak kisah ka join team aku?”
“yela. Tak nak xpa,tawaran dating sekali ja. Betoi x An?” sambil mata di kenyitkan kearah

‘sawan pa mamat ni sekor’

“btoi tu Johan,biar Akim ni ja la yang gantikan tempat aku. Dia ni pun apa kurang nya.tendangan dia,dasyat. Kalah David Becham pemain kesayangan ko tu”. An meyakinkan Johan.
“yelah. Yelah. Aku pecaya la cakap kau tu. Okay Akim,jumpa kat padang pukul 5 nanti. Janagan lambat macam dak An ni plak”
“amboi Johan. Sempat lagi ko kutuk aku erk. Nak kena pnumbuk sulung aku la 2”

Akim dan Johan masing-masing melampiaskan ketawa melihat An yang menunjukkan penumbuknya.

"tak pa.korang tunggu la.ada ubi ada batas.” Terus masuk ke dalam rumah.
“ko tengok tu Johan, macam pompuan ja dia.suka sangat merajuk”

'eh, mamat ni.demam ka dia’ bisik hati Johan

“ok la Johan.jumpa petang nanti kat Aku nak ke kedai kejap, beli barang untuk mak aku”

********

Thursday, November 5, 2009

rAsA BeRsaLaH yAnG aMaT P II

smlm aku da post pai tjuk ni kan?ni kira smbgn cite la...ptg pas blk kja bru la aku dpt hbgi dgn insan tersebut.....aku skit nya sopan sntun la msg dia..klu x haram la nk sopan mcm 2..nk pjuk kn la jd bdk baik kan?kan?klu x mcm nk mkn pjukan aku..ahakz..sbnaq nya aku bkn pndi pjuk..jnuh gak la aku dok mngarang ayat..kena la..kang xpsai lagi pnjg rajuk dia..aku gak yg parah nnt...hehehehehehhe

so mlm smlm...misi aku bmula la..aku mula dgn Bismillah..aku taip msg...tup tap tup tap..dok tgu msg dia ni...1 mnit xdak lg..tgu lagik...5 minit dh..xdk lagik..xpa..'sabaq...ang nk pjuk dia ni..bkn dia pjuk ang'...kn la pjuk ati sndri..kang x tpjuk insan ni kang..ahakz....

tiba².........

hp ku berbunyik ring²...ahakz...dgn wajah yg tsnyum..aku pn pa lagik...kmbg stalam la..jalan gak pjukn rayu aku..ahakz...so pas2 smbg2 la kn..

aku : marah ka?
dia : marah?psai pa plak?
aku : psai smlm la..pa lagik
dia : ooo...xla,mn da mrh..isau ja..
aku : sori la,igt nk mlawak ja...pas2 tlelap..sori
dia : xpa..x kesah pn

pas2 kami smbg lama giler..mklm la...free kol..maxis bg..bsday dia kata kn..ahakz....



TAMAT...........

Wednesday, November 4, 2009

rAsA BeRsaLaH yAnG aMaT

mcm ni...aku igt juz nk bgurau ja dgn sorg insan ni...tp last² aku plak yg jd pesalah...xsngja la...msti x fhm kan?meh nk cite skit...

dlm koi 10 lbh ni aku da la msg dgn sorg insan,kira habis cite TARI TIRANA la.........msg pnya msg da la 1 msg yg dia send kat aku ni salah ayat..so aku query dh la..kn plak dok msg dgn dia aku nya mata mmg dh stat stim dh..kn plak mmg dh bes dok baring smbil dgq lagu slow motion...lagi la rs mcm kn dodoi..tgu pnya tgu dia x bls la jgak..tup2 aku tlelap dh la..msg dia pn awai pg td bru aku baca...byk siot msg dia..mskol x pyah ckp la kn...bila baca msg dia rs aku ni mcm jht sgt la..dh la arini BESDAY dia..adeiiiiiiiii..lagik la rs bsalah...dia kata dia rsu bila aku x msg,dah 2 JUJUR PUN KENA HUKUMAN,KLU X JUJUR MCM MN LA AGK NYA...mak aihhhhh seram bulu ketiak dh time 2.....

so dgn mata yg x bapa nk nmpk dgn jels trus aku fon 3x x jwb..tut tut msg aku bnyik..
dia : napa?
aku : npa x jwb fon?
dia : ngntuk
aku : xpa la..p la tido..org mntk maaf la..niat nk gurau je..tgu msg smpi tlelap..ni bru bc..sori & hepi bsday

pas 2 aku tgu la msg dia kot2 la ada kn..xmsuk lagik..aku g toilet..wuduk..msuk blik..xdak lagik...solat dlu la...pas2 tgk xdak lagik...frust la gak..rs bsalah mmbuak2...aku stle iron bju,mndi dll msuk cek hp...YES!!! da msg..dgn pnts aku buka tgk.......HAMPA gak la...org len yg msg aku...pas2 ntah bpa msg aku ckp sori...

arghhhhhhhhhhhhhhh.........

Tuesday, November 3, 2009

aRiNi PuNyEr MoOd...

Aku Wanita Biasa - Krisdayanti

video

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..